isoespa 2014 2020

2610 366 100 info@deyap.gr

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015 00:00

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΝΤΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ

Το υποβρύχιο αντλητικο συγκρότημα πρέπει να έχει τις παρακάτω τεχνικές προδιαγραφές :
ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ
1. Το αντλητικό συγκρότημα θα αποτελείται από πολυβάθμια αντλία συνδεδεμένη με υποβρύχιο ηλεκτροκινητήρα.
2. Η αντλία ή ο κινητήρας ξεχωριστά πρέπει να διαθέτουν, πιστοποιητικό ποιότητας ISO9001 καθώς επίσης και συμμόρφωση προς όλες τις υποχρεώσεις που επιβάλλονται στους κατασκευαστές για το προϊόν σύμφωνα με τις κοινοτικές διατάξεις (πρότυπα, CE, κλπ).
3. Οι προσφορές υποχρεωτικά πρέπει να συνοδεύονται από :
-Καμπύλες απόδοσης (Q, H, PA/PK, η, NPSH) για το 100%, 90%, 80% και 70% των ονομαστικών στροφών αφού το συγκρότημα θα λειτουργεί με ρυθμιστή στροφών.
-Πιστοποιητικό δοκιμής του αντλητικου συγκροτήματος κατά ΕΝ17025 ή ελλείψη αυτού πρόσφατο πιστοποιητικό διακρίβωσης οργάνων του εργαστηρίου δοκιμών του κατασκευαστή.
-Θα αναφέρεται ο μέγιστος χρόνος ασφαλούς λειτουργίας της αντλίας με κλειστή την δικλείδα κατάθλιψης καθώς και η μέγιστη ανεκτή περιεκτικότητα του αντλούμενου νερού σε αιωρούμενα στερεά.
-Το αντλητικο συγκρότημα θα πρέπει να είναι πιστοποιημένο για χρήση σε πόσιμο νερό με ανάλογο έγγραφο πιστοποίησης (WRAS, κλπ) από αναγνωρισμένο φορέα.
-Έντυπα τεχνικά φυλλάδια κατασκευαστή που να ενημερώνουν πλήρως για τα τεχνικά χαρακτηριστικά καθώς και τεχνική περιγραφή της αντλίας.
4. Οι προσφορές πρέπει ρητά να αναφέρουν χρόνο παράδοσης του υποβρύχιου συγκροτήματος και δεν θα είναι μεγαλύτερος από 10 εργάσιμες ημέρες.
5. Χρόνο εγγύησης δεν θα είναι μικρότερος από 12 μήνες από την ημέρα παράδοσης, κατά τον οποίο ο προμηθευτής θα έχει την αποκλειστική/ολική ευθύνη για την απόδοση και καλή λειτουργία του υποβρύχιου συγκροτήματος καθώς και για την επισκευή του σε περίπτωση βλάβης. Ο προμηθευτής πρέπει να αναφέρει ρητά τις περιπτώσεις που δεν θα ισχύει η παραπάνω ολική εγγύηση.
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΝΤΛΙΑΣ
1. Η αντλία θα είναι πολυβάθμια διαμέτρου 8 ιντσών και πρέπει να έχει κεντρικό σημείο λειτουργίας με: Παροχή Q =100m3/h, Mανομετρικό H =100m
2. Βαθμός απόδοσης στο κεντρικό σημείο λειτουργίας η >70%. Αξιολόγηση της καμπύλης απόδοσης (Q-H-η) του αντλητικού συγκροτήματος ανάλογα με την κλίση της καμπύλης, ιδιαιτέρα στην περιοχή από 0,6Q έως 1,1Q.
4. Τα σώματα των βαθμίδων της αντλίας και τα οδηγά πτερύγια θα είναι κατασκευασμένες από ανοξείδωτο χάλυβα AISI304 ή φαιούχο χυτοσίδηρο GG25 κατά DIN1691 με φινιρισμένες επιφάνειες χωρίς φυσαλίδες ή άλλες ανωμαλίες.
5. O τύπος των πτερωτών θα μικτής ροής κατασκευασμένες από ανοξείδωτο χάλυβα AISI304 ή φαιούχο χυτοσίδηρο GG25 κατά DIN1691 με φινιρισμένες επιφάνειες χωρίς φυσαλίδες ή άλλες ανωμαλίες και θα στερεώνονται πάνω στον άξονα της αντλίας με κωνικές σφήνες από ανοξείδωτο χάλυβα AISI420. Για να εξασφαλίζεται η σωστή και απροβλημάτιστη λειτουργία της αντλίας, όλες οι πτερωτές θα είναι δυναμικά ζυγοσταθμισμένες.
6. Ο σύνδεσμος αντλίας- κινητήρα θα είναι από ανοξείδωτο χάλυβα AISI420 με διαστάσεις σύμφωνα με τα πρότυπα ΝΕΜΑ.
7. Η κατάθλιψη της αντλίας θα είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο χάλυβα AISI304 ή
φαιούχο χυτοσίδηρο GG25 κατά DIN1691 με φινιρισμένες επιφάνειες χωρίς φυσαλίδες ή άλλες ανωμαλίες και θα φέρει ενσωματωμένη βαρέως τύπου βαλβίδα αντεπιστροφής. Το στόμιο εξαγωγής και στα δύο συγκροτήματα θα είναι 5''.
8. Ο άξονας θα είναι κατασκευασμένος από ανοξείδωτο χάλυβα AISI420, σύμφωνα με τα Αμερικανικά πρότυπα ANSI B58.1/AWWA E101, και στα ακραία του σημεία θα εδράζεται σε ορειχάλκινα έδρανα τα οποία θα φέρουν ειδικό σύστημα απομάκρυνσης της άμμου. Τα έδρανα θα είναι υδρολίπαντα από ειδικό κράμα τριβέων επιφανείας με μεγάλη διάρκεια ζωής.
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΙΝΗΤΗΡΑ
1. Ο ηλεκτροκινητήρας 380V, 50Hz, 2900rpm, ενδεικτικής ισχύος ΡΚ =55HP, θα είναι βραχυκυκλωμένου δρομέα, υδρόψυκτος, υδρολίπαντος, σύμφωνα με τα πρότυπα NEMA και τις προδιαγραφές VDE. Η περιέλιξη του κινητήρα θα είναι στεγανή, χάλκινη και θα φέρει στρώση μόνωσης από θερμοπλαστικό υλικό ώστε να εξασφαλίζεται κλάση μόνωσης επιπέδου Y. Πρέπει επίσης να μπορεί να επισκευαστεί, να έχει βαθμό προστασίας IP68 (κατα DIN40050), και να φέρει δυο καλώδια σύνδεσης. Θα παράγει την πλήρη του ισχύ ακόμα και με αυξομειώσεις της ονομαστικής τάσης του δικτύου που κυμαίνονται από +5% έως -5% (τουλάχιστον) και θα αποδίδει την πλήρη του ισχύ με θερμοκρασία αντλούμενου νερού έως 25°C.
2. Βαθμός απόδοσης η >80% & Συντελεστής ισχύος συνφ >0,8 στο ονομαστικό φορτίο. Οι αποδόσεις του ηλεκτρικού κινητήρα θα διασφαλίζονται από τις προδιαγραφές IEC34-1.
3. Ελάχιστη ταχύτητα νερού ψύξης <0,5m/sec στην επιφάνεια του κινητήρα, με μέγιστη θερμοκρασία νερού 250C. Η εσωτερική θερμοκρασία του κινητήρα με την παραπάνω ταχύτητα νερού δεν θα υπερβαίνει σε καμία περίπτωση τους 45ºC εχοντας ελαχιστο αριθμό εκκινήσεων 10 ανά ώρα.
4. Τα έδρανα (τουλάχιστο δύο άνω και ένα κάτω) δεν θα έρχονται σε επαφή με τον άξονα, παρά με εναλλάξιμα χιτώνια από ανοξείδωτο χάλυβα επί του άξονα
5. Ωστικό έδρανο αυτολιπαινόμενο και σχεδιασμένο και κατασκευασμένο ώστε να επιφέρει καταμερισμό στις πιέσεις, ικανό να δεχτεί το μέγιστο αξονικό φορτίο του κινητήρα.
6. Η στεγανοποίηση του ηλεκτροκινητήρα θα είναι ολοκληρωτικά εξασφαλισμένη από υδρολίπαντα ελαστικά παρεμβύσματα και προστατευτικό μηχανικό στυπιοθλίπτη. Το κέλυφος του κινητήρα θα είναι από ανοξείδωτο χάλυβα AISI3014.
Παρακαλούμε όπως αποστείλετε στο πρωτόκολλο της ΔΕΥΑΠ –Ακτή Δυμαίων 48, έως 3/4/2015 13:00μμ, την οικονομική προσφορά σας, αναφέροντας ρητά τον χρόνο παράδοσης και εγγύησης. Τεχνικές πληροφορίες Φ. Κατριβέσης 2610366145

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο www.deyap.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.