isoespa 2014 2020

2610 366 100 info@deyap.gr

Super User

Super User

Από την ΔΕΥΑΠ ανακοινώνεται ότι αύριο Τρίτη 23 Ιουλίου από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ., λόγω επείγουσας αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στην οδό Μετεώρων, θα υπάρξει διακοπή υδροδότησης στα οικοδομικά τετράγωνα που περικλείονται από τις οδούς:

Σουνίου - Παπαναστασίου – Οδ. Ελύτη - Τεμπών.
Παρακαλούμε να περιορίζεται η κατανάλωση νερού σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα.
Η Υπηρεσία μας θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια μείωσης του χρόνου διακοπής υδροδότησης και παρακαλεί για την κατανόηση των συμπολιτών.

Από την ΔΕΥΑΠ ανακοινώνεται, ότι έπειτα από συντονισμένες ενέργειες των αρμόδιων Υπηρεσιών της και του προσωπικού τους που πραγματοποιήθηκαν χθες, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες εναλλακτικής τροφοδότησης των περιοχών Θέα, Βόλα, Λυγιές μετά τη διακοπή της λειτουργίας της γεώτρησης που τροφοδοτεί την περιοχή λόγω θολότητας του νερού.
Είναι σε εξέλιξη, επίσης, οι διαδικασίες καθαρισμού δεξαμενών και δικτύου. Η υδροδότηση θα αποκαθίσταται σταδιακά μετά το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη 18 Ιουλίου.

Tο νερό να μην χρησιμοποιείται για ανθρώπινη κατανάλωση, μέχρι να υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.


Μέχρι την αποκατάσταση συνολικά του προβλήματος, η ΔΕΥΑΠ βρίσκεται δίπλα στους κατοίκους, μοιράζοντας εμφιαλωμένα νερά από χθες το πρωί. Επιπλέον, η υδροφόρα της, ήταν στην περιοχή, τροφοδοτώντας κτηνοτρόφους, συμβάλλοντας, επιπλέον, όπου παρουσιαζόταν ανάγκη.

Από την ΔΕΥΑΠ ανακοινώνεται ότι λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιών (επίπεδο 4) για σήμερα Τρίτη, βάση και των προβλέψεων Πολιτικής – Προστασίας και Πυροσβεστικής, λαμβάνονται και από την πλευρά της, σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή, μέτρα.
Συγκεκριμένα, η υδροφόρα της θα βρίσκεται στην περιοχή του Δασύλλιου και άλλη που μισθώνει στην περιοχή του Γηροκομειού.

Η ΔΕΥΑΠ και σήμερα Παρασκευή, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση προβλημάτων που άφησε πίσω της η καταστρεπτική πυρκαγιά της Τρίτης, στην περιοχή του Γηροκομείου.
Συνεργεία της και εργαζόμενοι, με επικεφαλής τον πρόεδρο Διονύση Κλάδη, συντονίστηκαν με τα συνεργία του Δήμου Πατρέων, έχοντας στόχο την άμεση αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν, τη λήψη άμεσων μέτρων προστασίας με κατ' επείγουσες διαδικασίες και έργα, με προτεραιότητα στα Ιδρύματα «Μέριμνα» και «Κωνσταντοπούλειο» Ευγηρείο, που κινδύνεψαν από τη φωτιά. Στόχος, επίσης, η πραγματοποίηση όλων των αναγκαίων παρεμβάσεων που θα βοηθήσουν στην εύρυθμη λειτουργία τους.
Από τα συνεργία της ΔΕΥΑΠ επισκευάστηκαν πυροσβεστικοί κρουνοί, πυροσβεστικές “φωλιές” στο “Κωνσταντοπούλειο” Ευγηρείο, ενώ στηρίζοντας άμεσα πληγέντες παραχωρούνται από την Υπηρεσία πέντε (5) πλαστικά ντεπόζιτα για κατοικίες. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε έλεγχος για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων στο δίκτυο ύδρευσης σε διάφορα σημεία, καθώς και πλύσιμο δρόμο και περιοχών από την υδροφόρα που παρέμεινε στην περιοχή.
Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Διονύσης Κλάδης, μετά και τις εργασίες επεσήμανε: “Κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας όπως και την ώρα της πυρκαγιάς, με όλες μας τις δυνάμεις να στηρίξουμε το λαό. Σε αυτή την κατεύθυνση πραγματοποιούμε ελέγχους, παίρνουμε συγκεκριμένα μέτρα, ενώ υπάρχει επικοινωνία με συνδημότες μας, που μας αναφέρουν προβλήματα, για να δίνουμε λύσεις. Επίσης, με δεδομένη τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού, ως αποτέλεσμα των έως και σήμερα κυβερνητικών αποφάσεων για τις οποίες έχουν μεγάλες ευθύνες και τα τοπικά τους στηρίγματα, παίρνουμε κι άλλα μέτρα μεγαλύτερης ετοιμότητας σε ενδεχόμενη πυρκαγιά στο μέλλον, όπως η εξασφάλιση τριών επιπλέον υδροφόρων, μέχρι στιγμής, για να ανταποκριθούν σε οποιονδήποτε ενδεχόμενο.
Αποδεικνύεται και από τα τελευταία γεγονότα, η ανάγκη να μην προχωρήσουν τα σχέδια της Κυβέρνησης σήμερα, για περαιτέρω εμπορευματοποίηση και των υπηρεσιών ύδρευσης – αποχέτευσης, των συγχωνεύσεων των ΔΕΥΑ. Πρόκειται για σχέδια, μακριά από τις λαϊκές ανάγκες, που εάν εφαρμοστούν, θα μετακυλήσουν ακόμη μεγαλύτερα βάρη στις πλάτες του λαού. Σήμερα, μεταξύ άλλων, ανάγκη είναι να εξασφαλιστούν όλες οι αναγκαίες χρηματοδοτήσεις από το κράτος για τη λειτουργία των ΔΕΥΑ, να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα έξοδα που έχουν, όπως για την κάλυψη του ενεργειακού κόστους, να προσληφθεί με σταθερές σχέσεις εργασίας και εργασιακά δικαιώματα όλο το αναγκαίο προσωπικό, για να μπορούμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των δημοτών μας, να εξυπηρετούμε συνολικά το λαό και τις ανάγκες του”.

 20240712_092142.jpg  20240712_095745.jpg  20240712_081340.jpg

Έκτακτες εργασίες συντήρησης του δικτύου ύδρευσης και καθαρισμού δεξαμενών, θα πραγματοποιηθούν αύριο Πέμπτη 11 Ιουλίου.
Λόγω των εργασιών, από την ΔΕΥΑΠ ανακοινώνεται ότι θα υπάρξει πλημμελής έως και πλήρης διακοπή υδροδότησης στην περιοχή Σελλά, αύριο, από τις 6 π.μ. έως τη 1 μ.μ..
Από την αρμόδια Υπηρεσία, θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για μείωση του χρόνου διακοπής υδροδότησης.
Η ΔΕΥΑΠ παρακαλεί, να περιορίζεται η κατανάλωση νερού σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα και ζητά την κατανόηση των συμπολιτών.

Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024 00:03

Βρισκόμαστε σε συνεχή ετοιμότητα

Ενημερώνουμε το λαό της Πάτρας ότι πραγματοποιούνται σήμερα ξανά, όπως και πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, προληπτικοί έλεγχοι στους πυροσβεστικούς κρουνούς σε όλο το δίκτυο, για να είμαστε σε ετοιμότητα σε περίπτωση πυρκαγιάς.
Στη χθεσινή πυρκαγιά στην περιοχή του Γηρομειού οι πυροσβεστικοί κρουνοί είχαν επάρκεια σε νερό, όπως και όλο το δίκτυο στην περιοχή. Οι βλάβες στο σύστημα ύδρευσης που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά (καμένοι σωλήνες κλπ) έχουν ήδη αποκατασταθεί. Θα βρισκόμαστε σε συνεχή ετοιμότητα.

 

Η ΔΕΥΑ Πάτρας μαζί με τις δυνάμεις του δήμου Πατρέων συνέδραμε αποφασιστικά και από την πρώτη στιγμή στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε σήμερα στην περιοχή του Γηροκομείου στην Πάτρα. Συνέβαλε με την υδροφόρα της, το προσωπικό της αλλά και με άμεσα μέτρα και ρυθμίσεις στο δίκτυο για να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η υδροδότηση στην ευρύτερη περιοχή, ενώ έχουν δρομολογηθεί ήδη και θα επισκευαστούν σήμερα κάποια κομμάτια του δικτύου που έκαψε η φωτιά.
Για άλλη μια φορά φάνηκε η γύμνια του κρατικού μηχανισμού αλλά και το που οδηγεί αυτή η πολιτική που αντιμετωπίζει ως κόστος τις ανάγκες του λαού μας για την προστασία της ζωής του και της περιουσίας του, την ανάγκη για αντιπυρική προστασία.
Με δεδομένη την αδιαφορία των κυβερνήσεων και των τοπικών τους στηριγμάτων, η ΔΕΥΑ της Πάτρας για να στηρίξει ακόμα περισσότερο το έργο της πυρόσβεσης σε ενδεχόμενες πυρκαγιές που μπορεί να ξεσπάσουν το επόμενο διάστημα του καλοκαιριού, θα προχωρήσει σε επιπλέον μέτρα, μεταξύ αυτών και την ενοικίαση υδροφόρων.

20240709_164544.jpg       20240709_164549.jpg

Σελίδα 1 από 240
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο www.deyap.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.