isoespa 2014 2020

2610 366 100 info@deyap.gr

Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2015 00:00

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΑΡΟΧΟΜΕΤΡΟΥ ΝΕΡΟΥ

Η ΔΕΥΑΠ ενδιαφέρεται για την προμήθεια ενός παροχομετρου υπερήχων, εξωτερικής τοποθέτησης(ClampOn) που θα χρησιμοποιηθεί για την μέτρηση της ροής νερού χωρίς να απαιτείται να κοπεί ή να διατρηθεί ο χαλύβδινος DN1000 αγωγός μεταφοράς. Η μέτρηση θα επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση των αισθητηρίων του ροόμετρου εξωτερικά του αγωγού (αγκίστρωση), έτσι ώστε να υπολογίζετε η ροή βάση της αρχής της διαφοράς της ταχύτητας μετάδοσης του ήχου εντός του νερού. Η βασική διαμόρφωση του ροόμετρου θα αποτελείται : από τον Ηλεκτρονικό Μεταδότη Ροής(Electronic Transmitter), από τα κατάλληλα για την εφαρμογή αισθητήρια(Τransducers) και από τα παρελκόμενα στήριξης και διασύνδεσης τους (καλώδια, πλαίσια ή ιμάντες στήριξης). Η διασύνδεση του μεταδότη με τα αισθητήρια θα επιτυγχάνεται μέσω ειδικών καλωδίων. Το σύστημα του ροόμετρου θα πρέπει, να μην διαθέτει κινούμενα μέρη και να απαιτεί μηδαμινή συντήρηση.
O Ηλεκτρονικός Μεταδότης Ροής του συστήματος θα συλλέγει τα κατάλληλα σήματα από τα αισθητήρια και θα υπολογίζει την στιγμιαία ροή, την ολική ροή, καθώς και διάφορα συμβάντα και συναγερμούς. Ο μεταδότης θα είναι επίτοιχης τοποθέτησης με βαθμό προστασίας IP65. Θα είναι κατάλληλος για μέτρηση ταχύτητας ροής μέχρι 12m/sec ανεξαρτήτως φοράς της ροής, ενώ η ευαισθησία της ροής θα είναι 0.0003m/s, ανεξαρτήτως της μέτρησης ροής. Η ακρίβεια μέτρησης του μεταδότη θα κυμαίνεται μεταξύ 1~2% της κλίμακας μέτρησης ενώ η επαναληψιμότητα της μέτρησης θα είναι 0.15%. Θα πρέπει να διαθέτει : Οθόνη χειρισμών υγρών κρυστάλλων 2Χ15στοιχείων, και πληκτρολόγιο για τον χειρισμό του. Μία προγραμματιζόμενη αναλογική έξοδο 4-20mA. Μία προγραμματιζόμενη επαφή ρελέ και μία προγραμματιζόμενη έξοδο παλμού. Θύρα επικοινωνίας RS232. Εσωτερικό καταχωρητή δεδομένων(DataLogger) με δυνατότητα μεταφοράς και αποθήκευσης των δεδομένων σε H/Y. Τέλος, θα πρέπει να έχει τις εξής λειτουργικές δυνατότητες : Δυνατότητα υπολογισμού της στιγμιαίας και ολικής ροής όγκου, της ταχύτητας ροής, της ταχύτητας του ήχου εντός του ρευστού, της ισχύς του σήματος και μέτρησης του ποσοστού φυσαλίδων που εμπεριέχονται στο μετρούμενο ρευστό. Δυνατότητα μέτρησης αμφίδρομης ροής. Δυνατότητα αυτόματης διόρθωσης της μετατόπισης μηδενός(ZeroDrift) κατά την διάρκεια της λειτουργίας του ροόμετρου. Δυνατότητα υπολογισμού των παραμέτρων εγκατάστασης των αισθητηρίων από τον μεταδότη. Προγραμματισμός του μεταδότη μέσω επικοινωνίας RS232 και λογισμικού εξομοίωσης τερματικής οθόνης(HyperTerminal).
Τα Αισθητήρια Μέτρησης Υπερήχων(Transducers) θα είναι μορφής ζεύγους εναλλασσόμενου εκπομπού–δέκτη υπερηχητικών σημάτων. Τα αισθητήρια θα ''αγκιστρώνονται'' στα εξωτερικά τοιχώματα του αγωγού μεταφοράς με τα κατάλληλα παρελκόμενα στήριξη (χαλύβδινοι ιμάντες ή αλυσίδες στήριξης, πλαίσια τοποθέτησης, πάστα σύνδεσης). Θα μπορούν να τοποθετηθούν είτε σε ευθεία διάταξη είτε σε διάταξη όπου το πρώτο αισθητήριο θα τοποθετείται στην αντίθετη διαγώνια θέση από το δεύτερο αισθητήριο. Η επιλογή του τύπου των αισθητηρίων θα γίνει από τον προμηθευτή και θα είναι υψηλής ακρίβειας, ευρείας δέσμης για χρήση σε αγωγούς από χάλυβα.
Παρακαλούμε όπως αποστείλετε στο Γραφείο Προμηθειών της ΔΕΥΑΠ–ΑκτήΔυμαίων48, έως 12/8/2015-13:00μμ, την οικονομική προσφορά σας, αναφέροντας ρητά τον χρόνο παράδοσης. Τεχνικές πληροφορίες Φ. Κατριβέσης 2610366145.

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο www.deyap.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.