isoespa 2014 2020

2610 366 100 info@deyap.gr

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014 13:52

Ανακοίνωση σχετικά με την λειτουργία των ΕΕΛ της ΔΕΥΑ ΠΑΤΡΑΣ (ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΕΛ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΠΑΤΡΑΣ  (ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ)

 

 

Το απόγευμα έως αργά το βράδυ της Πέμπτης 23.01.2014 στην είσοδο των εγκαταστάσεων μετρήθηκαν υπερβολικές συγκεντρώσεις αμμωνίας, υπερδιπλάσιες αυτών που περιέχουν συνήθως τα αστικά λύματα. 

Το περιστατικό αυτό σε μια περίοδο πολύ ομαλά εξελισσόμενης λειτουργίας των ΕΕΛ Πάτρας   προκάλεσε πολύ μεγάλη  λειτουργική αναστάτωση.   Δυστυχώς το περιστατικό αυτό δεν είναι ούτε μοναδικό ούτε σπάνιο.  Μόλις προ ολίγων ημερών υπήρξε σημαντική εισροή πετρελαιοειδών.  Είναι προφανές ότι η συνεχής αστυνόμευση  και σε κάθε σημείο του αποχετευτικού δικτύου πολλών  εκατοντάδων χιλιομέτρων δικτύου είναι ανέφικτη. 

 

Η παράνομη απόρριψη ακατάλληλων και τοξικών λυμάτων και βοθρολυμάτων στο  δίκτυο της αποχέτευσης εκτός από παράνομη πράξη συνιστά πράξη υπονόμευσης των προσπαθειών μας για τη βέλτιστη δυνατή προστασία του περιβάλλοντος και των κατοίκων της περιοχής. 

Κάνουμε έκκληση προς κάθε κατεύθυνση να σταματήσουν παράνομες απορρίψεις στο δίκτυο της αποχέτευσης.  Στο βαθμό που υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα λυμάτων προς διάθεση η ΔΕΥΑΠ θα συνεργαστεί με τον ενδιαφερόμενο προκειμένου να ευρεθεί ή νόμιμη και ασφαλής  λύση διάθεσης. 

Η ΔΕΥΑΠ θα προβεί σε έκτακτους ελέγχους προκειμένου να εντοπιστούν τα πιθανά σημεία παράνομης απόρριψης λημμάτων.

Είναι προφανές ότι σε περίπτωση που εντοπιστούν υπαίτιοι παράνομης διάθεσης λυμάτων θα κινηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται και θα επιβληθούν αυστηρά πρόστιμα.

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο www.deyap.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.