isoespa 2014 2020

2610 366 100 info@deyap.gr

Τρίτη, 25 Απριλίου 2023 11:15

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΞΩ ΑΓΥΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕIΩΣ ΕΞΩ ΑΓΥΙΑΣ

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου κατασκευής δικτύων αποχέτευσης Έξω Αγυιάς και Βορείως Έξω Αγυιάς

Τη σύμβαση του έργου κατασκευής δικτύων αποχέτευσης στις περιοχές Έξω Αγυιάς (υποζώνη Α3β) και Βορείως Έξω Αγυιάς (υποζώνη Α3α), υπέγραψε την Πέμπτη 20 Απριλίου η Διοίκηση της ΔΕΥΑΠ, με τον ανάδοχο εργολάβο.
Πρόκειται για σημαντικό έργο που αποτελεί το πρώτο υποέργο της πράξης «Βασικά έργα αποχέτευσης υποζωνών Α3.α και Α3.β», με το οποίο ολοκληρώνεται η κατασκευή δικτύων στους συγκεκριμένες περιοχές, προϋπολογισμού 6.900.000 ευρώ που έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και ιδίους πόρους.
Προβλέπεται η κατασκευή δικτύων αποχέτευσης συνολικού μήκους 10.614 μέτρων, ενώ η εξυπηρετούμενη περιοχή συνολικά των υποζωνών αυτών (Α3α και Α3β), περικλείεται από τις οδούς: Κανελλοπούλου, Ηρώων Πολυτεχνείου, Μειλίχου, Νοταρά, Αυστραλίας, Κανελλοπούλου. Μέχρι σήμερα, ένα μέρος της υποζώνης Α3β (Έξω Αγυιά), διαθέτει αποχέτευση λυμάτων με παντορροϊκούς αγωγούς, ενώ η υπόλοιπη περιοχή δεν διαθέτει καθόλου και εξυπηρετείται με βόθρους.
Στα πλαίσια του έργου, που έχει χρόνο περάτωσης τους είκοσι (20) μήνες, προβλέπεται, επίσης, η κατασκευή δύο (2) αντλιοστασίων (ένα σε κάθε υποζώνη), και συνολικά θα εξυπηρετηθούν στο σύνολο των λεκανών απορροής και των υδραυλικών παροχών12.154 κάτοικοι.
Το όφελος από την ολοκλήρωσή του συνολικών εργασιών, θα είναι πολύ μεγάλο αφού:
• Χιλιάδες συμπολίτες μας θα λυτρωθούν απ’ το άγχος εκκένωσης των βόθρων, που για χρόνια τώρα αποτελεί μεγάλη ταλαιπωρία και κόστος.
• Οι θάλασσές μας σε όλο το μήκος της παραλιακής Ζώνης του Δήμου Πατρέων θα είναι πεντακάθαρες για να τις απολαύσουν οι συνδημότες μας και οι επισκέπτες της πόλης μας, πρόβλημα που για δεκαετίες ολόκληρες παρέμενε άλυτο, δημιουργώντας άσχημη εικόνα, δυσκολεύοντας τη ζωή των συμπολιτών μας με προβλήματα δυσοσμιών κ.α..
Η πόλη συνολικά αλλάζει όψη. Βελτιώνεται η ποιότητα ζωής για χιλιάδες νοικοκυριά, ειδικά στις περιοχές κατασκευής των νέων δικτύων.
Η συμβολή της ΔΕΥΑΠ σε αυτή την κατεύθυνση σε συνδυασμό με την κοινωνική πολιτική που ακολουθεί η σημερινή Δημοτική Αρχή, επιδιώκει να ανακουφίσει τους δημότες μας και τις πιο ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο www.deyap.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.