isoespa 2014 2020

2610 366 100 info@deyap.gr

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2023 21:55

Επιτυχημένη και με επίκαιρα μηνύματα η γιορτή της ΔΕΥΑΠ

Με μια όμορφη, χαρούμενη και αρκετά διασκεδαστική εκδήλωση, ο Σύλλογος Εργαζομένων και η Διοίκηση της ΔΕΥΑΠ, γιόρτασαν την Τσικνοπέμπτη και έκοψαν την βασιλόπιτα για το 2023, στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης.
Στη γιορτή που οργάνωσε ο Σύλλογος, εκτός από τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων το «παρών» έδωσαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρών, Παναγιώτης Μελάς, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Πατρέων, επικεφαλής του «ΣΠΙΡΑΛ», Πέτρος Ψωμάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος Πατρέων, επικεφαλής της «Ανυπότακτης Πολιτείας», Χρήστος Πατούχας, καθώς και ο βουλευτής Αχαΐας του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.
Το δικό της ξεχωριστό τόνο, με καρναβαλικά ακούσματα και άλλες γιορτινές και χαρούμενες μελωδίες, έδωσε η μπάντα του Δήμου Πατρέων, που χειροκροτήθηκε θερμά για την παρουσία των μουσικών και του μαέστρου της.
Όπως κάθε χρόνο, κόπηκε η παραδοσιακή βασιλόπιτα για τη νέα χρονιά, που φέτος έκοψε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων από κοινού με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ, όπου στους τυχερούς που πέτυχαν τα φλουριά, μοιράστηκαν δώρα, προσφορά του Συλλόγου Εργαζομένων και της Διοίκησης. Στη συνεχεία, στήθηκε ένα παραδοσιακό γλέντι, με σουβλάκια, μεζέδες και καλό κρασί όπως «επιτάσσουν», τα έθιμα της Τσικνοπέμπτης, που κράτησε μέχρι νωρίς το απόγευμα.
Τους εργαζόμενους και όσους βρέθηκαν στο χώρο, υποδέχθηκε καλωσορίζοντάς τους, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Κώστας Μπαϊλός, που στο χαιρετισμό του, ευχήθηκε καλή χρονιά και καλό καρναβάλι και το 2024, να βρει την επιχείρηση, στις νέες τις εγκαταστάσεις.
«Με κοινό αγώνα να αποτρέψουμε
τα σχέδια που έρχονται για τις ΔΕΥΑ»

Στο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Μελάς, αφού αντευχήθηκε σε όλους, αναφέρθηκε στη μεταστέγαση της Επιχείρησης και στα νέα μέτρα που προβλέπονται συνολικά για τις ΔΕΥΑ, τονίζοντας μεταξύ άλλων:
«Θέλουμε όλοι να μετακομίσει γρήγορα η ΔΕΥΑΠ στις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις της. Πρόκειται για μια επένδυση για την επιχείρηση, το σύνολο της πόλης, αλλά και τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΠ, ώστε να έχουν νέες συνθήκες εργασίας, με όλα όσα απαιτούνται.
Πρέπει να έχουμε επίσης καθαρό, ότι ο στόχος για πλήρη ιδιωτικοποίηση των ΔΕΥΑ προχωρά από πλευράς κεντρικής διοίκησης. Αυτό δείχνει και η πλήρης απαγόρευση των προσλήψεων, κάτι που θα οδηγήσει σε πολύ δύσκολη θέση, όχι μόνο τη Διοίκηση τοπικά, αλλά και τους εργαζόμενους.
Πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας διεκδίκησης, να μην αφήσουμε να περάσουν τα σχέδιά τους, κάτι που θα είναι αρνητικό για τους εργαζόμενους και την πόλη συνολικά. Με κοινή πάλη μπορούμε να αποτρέψουμε αυτά τα σχέδια και σε αυτό το δρόμο καλούμε στηρίζοντας και τους εργαζόμενους».
Ευχές έδωσε και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας, υπογραμμίζοντας, ανάμεσα σε άλλα: «Η προσπάθεια που γίνεται να αλλάξει εικόνα συνολικά η πόλη της Πάτρας με τις παρεμβάσεις και τα έργα μας που στηρίζεται στην κοινή προσπάθεια όλων και στην επιχείρηση. Έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε και απέναντι στις αβέβαιες μέρες που έρχονται».
Χαιρετισμούς απεύθυναν, επίσης, το μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΠ Χαράλαμπος Στανίτσας, o γενικός Διευθυντής της Επιχείρησης, Κώστας Καλογερόπουλος και ο Βουλευτής Αχαΐας του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.

 IMG_0157.JPGIMG_0156.JPGIMG_0132.JPG

IMG_0172.JPGIMG_0186.JPGIMG_0195.JPG

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο www.deyap.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.