isoespa 2014 2020

2610 366 100 info@deyap.gr

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020 16:33

ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΚΑΝΤΡΙΑΝΙΚΑ, ΕΡΓΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Ένα μεγάλο έργο αποχέτευσης βρίσκεται σε εξέλιξη από την ΔΕΥΑΠ, στην περιοχή Καντριάνικα του Δήμου Πατρέων, ενώ ένα επίσης μεγάλο έργο ύδρευσης, ολοκληρώθηκε. Συγκεκριμένα, αντικαταστάθηκε το παλιό, άνω των 60 ετών σαθρό δίκτυο, στο πλαίσιο του «Επεμβάσεις - Επεκτάσεις - Νέες Συνδέσεις (2016)».

Το νέο δίκτυο πολυαιθυλενίου που κατασκευάστηκε, είναι συνολικού μήκους 3.200 μέτρων με περίπου 300 ιδιωτικές συνδέσεις, είναι πλέον πλήρως λειτουργικό και διαχειρίσιμο,  εξασφαλίζοντας την επαρκή και ποιοτική τροφοδοσία των καταναλωτών με νερό.

Με την αντικατάσταση του παλαιού δικτύου όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Τοπικού Σταθμού Ελέγχου Διαρροών της περιοχής, περιορίστηκαν οι διαρροές και επιτεύχθηκε εξοικονόμηση νερού στην συγκεκριμένη περιοχή, κατά 55%, μέσο όρο.

Σε ό,τι αφορά την αποχέτευση, είναι σε εξέλιξη το έργο «Κατασκευή – ανακατασκευή αγωγών αποχέτευσης και εξωτερικών διακλαδώσεων Δήμου Πατρέων – 2019», σύμφωνα με το οποίο αντικαθίσταται το δίκτυο αποχέτευσης, στην ίδια περιοχή.

Πρόκειται επίσης για παλιούς αγωγούς και σε μεγάλο βαθμό κατεστραμμένους, γεγονός που επέβαλε την αντικατάστασή τους και όχι απλώς την επισκευή τους.

Μετά την εκπόνηση μελέτης από την Διεύθυνση Αποχέτευσης της ΔΕΥΑΠ, η αντικατάσταση του δικτύου αποχέτευσης, εντάχθηκε στο παραπάνω έργο, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης περίπου δύο μήνες.

Η περιοχή παρέμβασης περικλείεται από τις οδούς 6ου Συντάγματος, Μαραγκοπούλου, Ιερού Λόχου, Ζωοδόχου Πηγής, Ομήρου και 6ου Συντάγματος. Για την πορεία των εργασιών, ενημερώθηκε χθες επί τόπου, η αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ιουλία Γιαννιτσοπούλου, αλλά και ο πρόεδρος του Ανατολικού Διαμερίσματος Δημήτρης Αναγνωστόπουλος.

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο www.deyap.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.