isoespa 2014 2020

2610 366 100 info@deyap.gr

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020 12:37

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΡΕΠΑΝΟΥ

Η ΔΕΥΑΠ έθεσε πρόσφατα σε λειτουργία το νέο αντλιοστάσιο ύδρευσης στο Δρέπανο, η λειτουργία του οποίου είναι κρίσιμη για την υδροδότηση της περιοχής, αντικαθιστώντας το υφιστάμενο, το οποίο συνδέει τις δύο δεξαμενές του Δρεπάνου.
Το αντλιοστάσιο αυτό, εξασφαλίζει την αδιάλειπτη τροφοδοσία με νερό της κεντρικής Δεξαμενής Ύδρευσης του Δρεπάνου, μειώνοντας τις πιθανότητες διακοπής υδροδότησης λόγω βλάβης του αντλιοστασίου που διασυνδέει τις 2 δεξαμενές. Κι αυτό, γιατί αποτελείται από δυο εξωτερικά οριζόντια αντλητικά συγκροτήματα (booster) δυναμικότητας 60m3/h το καθένα τα οποία δουλεύουν εναλλάξ εξασφαλίζοντας εφεδρεία σε πραγματικό χρόνο αν συμβεί κάποια βλάβη.
Επιπλέον τοποθετήθηκε ρυθμιστής στροφών (Inverter) για την λειτουργία τους εξασφαλίζοντας τόσο την βέλτιστη λειτουργία όσο και την εξοικονόμηση ενέργειας. Τα αντλητικά συγκροτήματα είναι πλήρως ελεγχόμενα από το Κέντρο Ελέγχου Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων της ΔΕΥΑΠ μέσα από το υφιστάμενο σύστημα Τηλε-ελέγχου.
Οι ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες έγιναν εξολοκλήρου από τους εργαζόμενους του Ηλεκτρομηχανολογικού Τμήματος της Διεύθυνσης Ύδρευσης της ΔΕΥΑΠ.
Με το έργο αυτό ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση των αντλιοστασίων του Δρεπάνου αφού πέρυσι είχε αντικατασταθεί και το παλιάς τεχνολογίας, ενεργοβόρο και υψηλών απαιτήσεων συντήρησης αντλητικό επιφανείας στην Υδρομάστευση στον Άγιο Αναστάσιο Δρεπάνου με σύγχρονο υποβρύχιο αντλητικό συγκρότημα.

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο www.deyap.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.