isoespa 2014 2020

2610 366 100 info@deyap.gr

Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2019 21:50

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΕΥΑΠ - 22 ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ

Το έργο της ΔΕΥΑΠ και ειδικότερα, τα όσα έχουν γίνει τα τελευταία πέντε χρόνια, θα παρουσιαστεί, για πρώτη φορά από τους ίδιους τους εργαζόμενους της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης, στις 22 του Μάρτη, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού.
Για το θέμα, παραχώρησαν σήμερα συνέντευξη Τύπου, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας.
Παρόντες ήταν ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΠ, Κώστας Καλογερόπουλος και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Καταναλωτών της Δημοτικής Επιχείρησης, Γιώργος Μαστραντωνάκης.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Μάρτη στις 9 π.μ. στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο (αίθουσα Τύπου «Αλέκα Σιούλη»).

Ο Δήμαρχος, ανοίγοντας την συνέντευξη, τόνισε: «Την Παρασκευή 22 Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα Νερού, η ΔΕΥΑΠ, θα παρουσιάσει το έργο που έχει γίνει, από τους ίδιους τους εργαζόμενους, που έχουν υψηλό επίπεδο κατάρτισης και απόδοσης. Μέσα σ’ ένα πλαίσιο δυσμενές όπως είναι το σημερινό, προσπαθούμε να κινηθούμε όπως θέλουμε, υπέρ του λαού της πόλης μας και αυτό το βιώνουν 6.000 οικογένειες που έχουν απαλλαγή από τα τέλη της ΔΕΥΑΠ. Η προσπάθειά μας και ο στόχος μας είναι να έχει φτηνό και καθαρό νερό και να γίνονται όσο το δυνατόν περισσότερα έργα, προς αυτή την κατεύθυνση. Σε ό,τι αφορά το Φράγμα Πείρου – Παράπειρου, ο Δήμαρχος τόνισε για μια ακόμα φορά, ότι «επιδιώκουμε να πάρουμε το νερό αδάπανα για να διατηρήσουμε χαμηλή την τιμή νερού προς όλους. Αυτή είναι η πολιτική που ακολουθούμε με μοναδική επιδίωξη, ο Πατραϊκός λαός να έχει αυτό που δικαιούται».

Στην τοποθέτησή του ο Ανδρέας Παπανικήτας, τόνισε τα εξής:
«Η ΔΕΥΑΠ επέλεξε την 22 Μαρτίου «Παγκόσμια Ημέρα Νερού» να διοργανώσει ημερίδα στην οποία οι εργαζόμενοι θα παρουσιάσουν το έργο των Διευθύνσεων της ΔΕΥΑΠ.
Έργο το οποίο είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας των ίδιων των εργαζομένων το μέγεθος του οποίου γίνεται αντιληπτό εάν λάβουμε υπόψη την υποστελέχωση των υπηρεσιών λόγω της απαγόρευσης νέων προσλήψεων. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι το 2010, που ο Δήμος Πατρέων δεν είχε ακόμα συνενωθεί με τους Καποδιστριακούς Δήμους, το σύνολο των εργαζομένων έφτανε τους 220, ενώ σήμερα είναι μόλις 178.
Η Διοίκηση αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει και δημόσια όλο το προσωπικό της ΔΕΥΑΠ για την καθοριστική συμβολή του στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες και την κατασκευή έργων υποδομής ύδρευσης-αποχέτευσης τα οποία αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των δημοτών και προστατεύουν το περιβάλλον.
Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια για να έχουμε το αναγκαίο προσωπικό. Πρόσφατα και μετά από πολύμηνες ενέργειες της Διοίκησης, πήρε τέλος η πολύχρονη ταλαιπωρία 12 εργαζομένων της ΔΕΥΑΠ που είχαν απολυθεί το 2012, και με απόφαση του Δ.Σ. κατατάσσονται σε οργανικές θέσεις με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου. Αξιοποιήσαμε τη δυνατότητα και προσλάβαμε άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ) μέσω του ΟΑΕΔ.
Η διαχείριση του νερού αποτελεί ζήτημα αντιπαράθεσης δυο πολιτικών.
Μια της κυρίαρχης πολιτικής που στηρίζει το σύνολο των αστικών κομμάτων ή Ευρωπαϊκή Ένωση και οι επιχειρηματικοί όμιλοι που βλέπει τη λαϊκή ανάγκη για νερό είτε ως κόστος είτε ως πεδίο κερδοφορίας και μετατρέπει το νερό από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα, ακριβό για το λαό και πολύ φθηνό για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Στο πλαίσιο αυτό η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει να δείξει… σημαντικό έργο: Συντελέστηκε πλήρως η εναρμόνιση των Ευρωπαϊκών Οδηγιών με το Ελληνικό δίκαιο. Νομοθετήθηκε νέο χαράτσι (Περιβαλλοντικό τέλος)
Προωθείται η ιδιωτικοποίηση των ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ μέσω της διάθεσής τους στο Υπερταμείο. Στην ίδια λογική και η πρόταση της Κυβέρνησης για την δημιουργία φορέα διαχείρισης του φράγματος Πείρου-Παραπείρου με τη μορφή Ανώνυμης Εταιρείας.
Από την άλλη είναι η πολιτική που αντιμετωπίζει τις λαϊκές ανάγκες ως οδηγό της Ανάπτυξης. Ανάπτυξη που μπορεί να είναι φιλολαϊκή, να ελευθερώσει τις δυνατότητες της χώρας μας να κάνει το νερό κοινωνικό αγαθό.
Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής και λογικής κριτήριο για τη δημιουργία του φορέα του φράγματος Πείρου-Παραπείρου είναι να μην επιβαρυνθούν επιπλέον τα νοικοκυριά της πόλης και οι αγρότες της περιοχής.
Αυτή η θέση καθορίζει τη πολιτική μας ως δημοτική αρχή στη ΔΕΥΑΠ.
Αυτό αποτυπώνεται στη τιμολογιακή και κοινωνική μας πολιτική στο Τεχνικό Πρόγραμμα και στη καθημερινή προσπάθεια βελτίωσης των υπηρεσιών προς τον Πατραϊκό λαό.
Καλούμε όλους τους φορείς της πόλης και τους δημότες να παρακολουθήσουν τις εργασίες της Ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαρτίου στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο στην Αίθουσα Τύπου «Αλέκα Σιούλη».

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο www.deyap.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.