isoespa 2014 2020

2610 366 100 info@deyap.gr

Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017 13:17

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΝΤΛΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΥΛΙΚΩΝ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ

Η ΔΕΥΑΠ για την αποκατάσταση βλάβης γεώτρησης, ενδιαφέρεται για την  προμήθεια ενός υποβρύχιου αντλητικού συγκροτήματος, της στήλης σωλήνων κατάθλιψης 3΄΄, του ηλεκτρικού πίνακα λειτουργίας, των καλωδίων σύνδεσης, καθώς και των εξαρτημάτων στήριξης-σύνδεσης της γεώτρησης με τα  παρακάτω τεχνικά χαρακτηριστικά :

ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ

  1. Το αντλητικό συγκρότημα θα αποτελείται από πολυβάθμια αντλία συνδεδεμένη με υποβρύχιο ηλεκτροκινητήρα θα διαθέτουν πιστοποιητικό ποιότητας ISO9001, Ευρωπαϊκής προελεύσεως  με  σήμανση CE.     Οι  προσφορές  πρέπει  απαραίτητα  να  συνοδεύονται  από:  -Καμπύλες  απόδοσης (Q,  H,  PA/PK,  η,  NPSH)  για το  100%, 90%, 80% και 70%  των  ονομαστικών  στροφών  αφού το συγκρότημα   θα λειτουργεί με ρυθμιστή στροφών.  -Έντυπα  τεχνικά  φυλλάδια  κατασκευαστή  που  να  ενημερώνουν  πλήρως  για τα  τεχνικά  χαρακτηριστικά καθώς και  τεχνική  περιγραφή  της αντλίας.   Οι  προσφορές  πρέπει   ρητά να  αναφέρουν  χρόνο  παράδοσης  του  υποβρύχιου  συγκροτήματος και θα  αξιολογηθούν  για  αυτόν.   
  2. Σωλήνα κατάθλιψης υποβρύχιου συγκροτήματος (100μέτρα/33τεμαχ.)από   χαλυβδοσωλήνα ευθείας αυτογενούς ραφής από αρίστη ποιότητα χάλυβα  Grade B,  σύμφωνα  με ASTM A53,  διαστάσεων 3΄΄Χ3,05mX5,02mm.
  3. Εξαρτήματα  κεφαλής-σύνδεσης της γεώτρησης  (φλάντζα στήριξης,  ακροσωλήνιο,  καμπύλη,  βάνα, κλπ ).
  4. Καλώδια σύνδεσης υποβρυχίου κινητήρα τύπου ΝΥΥ3Χ16 και ΝΥΥ3Χ16+16 από 110 μέτρα αντίστοιχα.
  5. Ερμάριο εξωτερικής τοποθέτησης (pillar). Η κατασκευή του pillarθα γίνει από χαλυβδοφυλλα πάχους 2,5mm που θα έχουν κατάλληλη αντισκωρική επεξεργασία (εποξειδικη βαφή) και για την προστασία έναντι των εξωτερικών συνθηκών θερμοκρασίας θα είναι εσωτερικά υπενδεδυμένο με υλικό (πολυουρεθανη) κατάλληλου πάχους.  Το ερμάριο θα έχει βάθος τουλάχιστον 350mm και διαστάσεων καταλλήλων για την τοποθέτηση του ηλεκτρικού πίνακα λειτουργίας με ελεύθερο χώρο για μελλοντική τοποθέτηση ρυθμιστή στροφών. Επίσης θα φέρει εξωτερική κλειδαριά, οπές για την έξοδο των καλωδίων προς τη γεώτρηση περιλαμβανόμενης και βάσης έδρασης ύψους 0,5m.  Για την λειτουργία του αντλητικού  συγκροτήματος θα εγκατασταθεί εντος του ερμαρίου,  ηλεκτρικός πίνακας προστασίας 1Ρ65 που θα έχει τη μορφή κατακόρυφου ερμαρίου,  στιβαρής κατασκευής από χαλυβδόφυλλα πάχους 2,0mm με εποξειδική βαφή.  Ο πίνακας θα περιέχει, έναν εκκινητή Υ/Δ, ράγα τοποθέτησης υλικών αυτοματισμού-βοηθητικών κυκλωμάτων,  ράγα τοποθέτησης γενικού διακόπτη και ασφαλειών 3Φ παροχής 63Α,  και ράγα κλεμμων εισόδου  και  εξόδου καλωδίων ισχύος και βοηθητικών κυκλωμάτων.  Ο εκκινητής Υ/Δ (ρελέ, θερμικό, κλεμμες) θα είναι κατάλληλος για εκκίνηση του κινητήρα του αντλητικού (~ 35kW) και το βοηθητικό κύκλωμα θα έχει όλες τις ασφαλιστικές διατάξεις  (επιτηρητή τάσης, επιτηρητή στάθμης, διακόπτη ροής, μπουτον, ενδεικτικά, κ.λπ) για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία του αντλητικού συγκροτήματος που θα γίνεται είτε απευθείας μέσω χειριστηρίων είτε ημιαυτόματα μέσω εβδομαδιαίου με εφεδρεία  χρονοδιακόπτη είτε αυτόματα μέσω εξωτερικής εντολής.  O πίνακας θα έχει αποσπώμενη πλάτη πάνω στην οποία θα είναι στερεωμένα όλα τα υλικά με διαστάσεις αντίστοιχες και κατάλληλες για τον εξοπλισμό  που περιέχει.  Όλες οι είσοδοι των καλωδίων θα γίνουν μέσω στεγανών στυπιοθλητών από το κάτω μέρος του πίνακα.  Στη εμπρόσθια όψη του πίνακα θα υπάρχουν ενδεικτικά και χειριστήρια ενώ ο  πίνακας θα κλείνει με ερμητικό τρόπο και θα ασφαλίζει σε δύο σημεία.

ΤΕΧΝΙΚΑ  ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ  ΑΝΤΛΙΑΣ

      Η αντλία θα  είναι  πολυβάθμια και  πρέπει  να  έχει  κεντρικό  σημείο  λειτουργίας  με Παροχή   Q=55m3/h και Mανομετρικό H =110m.   Βαθμός απόδοσης  στο κεντρικό  σημείο  λειτουργίας  η>74%.    Αξιολόγηση  της  καμπύλης  απόδοσης (Q-H-η)  του  αντλητικού  συγκροτήματος   ανάλογα  με  την  κλίση  της  καμπύλης,  ιδιαιτέρα  στην  περιοχή  από  0,5Q  έως  1,1Q.     Τα σώματα των βαθμίδων  και  τα οδηγά  πτερύγια  θα είναι από λεπτόκοκκο χυτοσίδηρο αρίστης ποιότητας  ή  ανοξείδωτο χάλυβα.    O τύπος  των πτερωτών θα είναι  κλειστού τύπου  ακτινικής/μικτής  ροής από  πλαστικό,    χυτοσίδηρο,  ορείχαλκο  ή ανοξείδωτο χάλυβα.    Ο σύνδεσμος αντλίας- κινητήρα θα είναι από ανοξείδωτο χάλυβα AISI316 με διαστάσεις σύμφωνα με τα πρότυπα   ΝΕΜΑ.     Η βαλβίδα αντεπιστροφής τοποθετημένη στο επάνω μέρος της καταθλίψεως  θα  είναι από  χυτοσίδηρο   ή   ανοξείδωτο χάλυβα.  Τα έδρανα θα είναι υδρολίπαντα από ειδικό κράμα τριβέων επιφανείας με μεγάλη διάρκεια ζωής.      Ο  άξονας θα είναι κατασκευασμένος από ανοξείδωτο χάλυβα  AISI420.    Η μεταδιδόμενη ισχύς,  η κατεργασία  και  η ευθυγράμμιση πρέπει να είναι σύμφωνα με τα Αμερικανικά πρότυπα  ANSI B58.1 / AWWA E101.             

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ  ΚΙΝΗΤΗΡΑ

Ο ηλεκτροκινητήρας με   ΡK= ~40HP,  380V,  50 Hz, 2900rpm,  θα είναι  βραχυκυκλωμένου δρομέα,  υδρόψυκτος,  υδρολίπαντος, σύμφωνα με  τα πρότυπα NEMA και τις προδιαγραφές VDE και να  έχει βαθμό προστασίας  IP68.  Ο ηλεκτροκινητήρας  θα φέρει βεβαίωση κατασκευαστή για την απρόσκοπτη και χωρίς προβλήματα λειτουργία με ρυθμιστή  στροφών  σε  κατακόρυφη  θέση εντός  γεώτρησης.  Η  περιέλιξη  του κινητήρα  θα είναι στεγανή,   χάλκινη με μόνωση PE2-PA,   συμφωνά με τις προδιαγραφές IEC και τα πρότυπα NEMA,  και  να  φέρει  δυο καλώδια  σύνδεσης (Υ/Δ). Επίσης  θα έχει βαθμό απόδοσης η=82%,  Συντελεστή ισχύος συνφ=0,82 στο ονομαστικό  φορτίο  και  Ελάχιστη  ταχύτητα   νερού  ψύξης  στην επιφάνεια του κινητήρα  0,5m/sec. Τέλος, ο ηλεκτροκινητήρας θα φέρει εγγύηση καλής λειτουργίας (οποιαδήποτε βλάβη σημαίνει αντικατάσταση/επισκευή) τουλάχιστον ενός έτους.

Παρακαλούμε όπως αποστείλετε την οικονομική προσφορά και τεχνική περιγραφή σας,  έως την  20/6/2017 στο Πρωτόκολλο του φορέα,  f.2610325790,  m.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Τεχνικές πληροφορίες Φώτης Κατριβέσης t.2610366145-mΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο www.deyap.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.