isoespa 2014 2020

2610 366 100 info@deyap.gr

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015 00:00

Προμήθεια αντλητικού

Η ΔΕΥΑΠ ενδιαφέρεται για την προμήθεια υποβρύχιου αντλητικού συγκροτήματος με τα παρακάτω χαρακτηριστικά:
ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ
1. Το αντλητικό συγκρότημα θα αποτελείται από πολυβάθμια αντλία συνδεδεμένη με υποβρύχιο ηλεκτροκινητήρα, Ευρωπαϊκής προελεύσεως με σήμανση CE.
2. Η αντλία ή ο κινητήρας ξεχωριστά και το συγκρότημα σαν τελικό προϊόν, πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό ποιότητας ISO9001 καθώς και πιστοποιητικό για πόσιμο νερό.
3. Οι προσφορές πρέπει απαραίτητα να συνοδεύονται από :
-Καμπύλες απόδοσης (Q, H, PA/PK, η, NPSH) για το 100%, 90%, 80% και 70% των ονομαστικών στροφών αφού το συγκρότημα θα λειτουργεί με ρυθμιστή στροφών.
-Έντυπα τεχνικά φυλλάδια κατασκευαστή που να ενημερώνουν πλήρως για τα τεχνικά χαρακτηριστικά καθώς και τεχνική περιγραφή της αντλίας.
4. Οι προσφορές πρέπει να αναφέρουν χρόνο παράδοσης του υποβρύχιου συγκροτήματος και θα αξιολογηθούν για αυτόν.
5. Χρόνο εγγύησης τουλάχιστον 12 μηνών κατά τον οποίο ο προμηθευτής θα έχει την αποκλειστική/ολική ευθύνη για την απόδοση και καλή λειτουργία του υποβρύχιου συγκροτήματος καθώς και για την επισκευή του σε περίπτωση βλάβης. Ο επιπλέον χρόνος εγγύησης θα αξιολογηθεί ιδιαίτερα, καθώς επίσης ο προμηθευτής πρέπει να αναφέρει ρητά τις περιπτώσεις που δεν θα ισχύει η παραπάνω ολική εγγύηση.
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΝΤΛΙΑΣ
1. Η αντλία θα είναι πολυβάθμια διαμέτρου 10 ιντσών και πρέπει να έχει κεντρικό σημείο λειτουργίας με: Παροχή Q =400m3/h, Mανομετρικό H =60m ενδεικτικής Ισχύος ΡΑ =150HP.
2. (ΒΚ3) Βαθμός απόδοσης στο κεντρικό σημείο λειτουργίας η > 74%
3. Αξιολόγηση της καμπύλης απόδοσης (Q-H-η) του αντλητικού συγκροτήματος ανάλογα με την κλίση της καμπύλης, ιδιαιτέρα στην περιοχή από 0,5Q έως 1,1Q.
4. Τα σώματα των βαθμίδων και τα οδηγά πτερύγια θα είναι από λεπτόκοκκο χυτοσίδηρο αρίστης ποιότητας ή ανοξείδωτο χάλυβα.
5. O τύπος των πτερωτών θα είναι κλειστού τύπου ακτινικής/μικτής ροής από πλαστικό, χυτοσίδηρο, ορείχαλκο ή ανοξείδωτο χάλυβα.
6. Ο σύνδεσμος αντλίας- κινητήρα θα είναι από ανοξείδωτο χάλυβα AISI316 με διαστάσεις σύμφωνα με τα πρότυπα ΝΕΜΑ.

7. Η βαλβίδα αντεπιστροφής τοποθετημένη στο επάνω μέρος της καταθλίψεως θα είναι από χυτοσίδηρο ή ανοξείδωτο χάλυβα
8. Τα έδρανα θα είναι υδρολίπαντα από ειδικό κράμα τριβέων επιφανείας με μεγάλη διάρκεια ζωής.
9. Ο άξονας θα είναι κατασκευασμένος από ανοξείδωτο χάλυβα AISI420. Η μεταδιδόμενη ισχύς, η κατεργασία και η ευθυγράμμιση πρέπει να είναι σύμφωνα με τα Αμερικανικά πρότυπα ANSI B58.1 / AWWA E101.
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΙΝΗΤΗΡΑ
1. Ο ηλεκτροκινητήρας 380V, 50Hz, 2910rpm, θα είναι βραχυκυκλωμένου δρομέα, υδρόψυκτος, υδρολίπαντος, σύμφωνα με τα πρότυπα NEMA και τις προδιαγραφές VDE. Η περιέλιξη του κινητήρα θα είναι στεγανή, χάλκινη, κατάλληλης κατασκευής για λειτουργία με ρυθμιστή στροφών και αντοχή σε υπερθέρμανση. Πρέπει επίσης να μπορεί να επισκευαστεί, να έχει βαθμό προστασίας IP68 και κλάση μόνωσης F, συμφωνά με τις προδιαγραφές IEC και τα πρότυπα NEMA, και να φέρει δυο καλώδια σύνδεσης.
2. Βαθμός απόδοσης η>83% & Συντελεστής ισχύος συνφ=0,83 στο ονομαστικό φορτίο
3. Αριθμός εκκινήσεων 10 ανά ώρα
4. Ελάχιστη ταχύτητα νερού ψύξης στην επιφάνεια του κινητήρα 0,5m/sec, με μέγιστη θερμοκρασία νερού 25 C0 .
5. Τα έδρανα (τουλάχιστο δύο άνω και ένα κάτω) δεν θα έρχονται σε επαφή με τον άξονα, παρά με εναλλάξιμα χιτώνια από ανοξείδωτο χάλυβα επί του άξονα
6. Ωστικό έδρανο αυτολιπαινόμενο και σχεδιασμένο και κατασκευασμένο ώστε να επιφέρει καταμερισμό στις πιέσεις, ικανό να δεχτεί το μέγιστο αξονικό φορτίο του κινητήρα.
7. Η στεγανοποίηση του ηλεκτροκινητήρα θα είναι ολοκληρωτικά εξασφαλισμένη από υδρολίπαντα ελαστικά παρεμβύσματα και προστατευτικό μηχανικό στυπιοθλίπτη. Το κέλυφος του κινητήρα θα είναι από ανοξείδωτο χάλυβα.
Παρακαλούμε όπως αποστείλετε στο πρωτόκολλο της ΔΕΥΑΠ–Ακτή Δυμαίων 48, έως 24/12/2015, την οικονομική προσφορά σας. Τεχνικές πληροφορίες Φ. Κατριβέσης 2610366145

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο www.deyap.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.