isoespa 2014 2020

2610 366 100 info@deyap.gr

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016 16:09

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΕΥΑΠ - Για την ανακοίνωση της ΡΑΠ - ΠΑΠ σχετικά με το Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμό 2017

«Η Δημοτική Αρχή έχει κάνει επιλογή και πορεύεται με γνώμονα την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών»

Για άλλη μια φορά η κυβερνητική δημοτική παράταξη της Ρ.Α.Π. – Π.Α.Π. στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α.Π., με αφορμή τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα για το έτος 2017, αναλαμβάνει το γνωστό της πια ρόλο της πολιτικής παραπλάνησης και εξαπάτησης, με σχετική ανακοίνωσή της.
Σκοπός της να κρύψει από το λαό ότι στηρίζει την αντιλαϊκή πολιτική του 3ου μνημονίου της Ε.Ε. και του Κεφαλαίου, την πολιτική που μετατρέπει το νερό σε εμπόρευμα και τις ΔΕΥΑ σε Ανώνυμες Εταιρείες. Διαστρεβλώνει για ακόμα μια φορά τις θέσεις της Δημοτικής Αρχής, αποκρύπτει την προσπάθεια που γίνεται για να ελαφρυνθούν οι λαϊκές οικογένειες της πόλης μας.
Ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα για το 2017, υπερψηφίστηκε εκτός από τα μέλη της Δημοτικής Αρχής στο Δ.Σ. από τον Επικεφαλή της Παράταξης «Ανυπότακτη Πολιτεία», από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Σωματείου των Εργαζομένων και τον εκπρόσωπο του ΤΕΕ. Λευκή ψήφο δήλωσε ο εκπρόσωπος της Παράταξης «Νέα Πόλη». Ο εκπρόσωπος της Παράταξης «Ρ.Α.Π. – Π.Α.Π.», απείχε από την ψηφοφορία για το Τεχνικό Πρόγραμμα και καταψήφισε τον Προϋπολογισμό.
Για την κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού καθοριστική ήταν η συμβολή των στελεχών, των εργαζομένων της Δ.Ε.Υ.Α.Π., ώστε αυτός να αποτυπώνει τις προτεραιότητες μας ως Δημοτική Αρχή, όπως την κατασκευή έργων υποδομών, ύδρευσης και αποχέτευσης, για τη βελτίωση της υδροδότησης των δημοτών, την απαλλαγή χιλιάδων οικογενειών από τους βόθρους, τη διεκδίκηση χρηματοδότησης, κ.α,.
Η δημοπράτηση έργων ύδρευσης και αποχέτευσης συνολικού προϋπολογισμού 55.000.000€ περίπου αποτελεί απόδειξη της προσπάθειας και της πολιτικής της ΔΕΥΑΠ.
Πέρα από τα παραπάνω για 3η χρονιά έχουμε διεύρυνση των κριτηρίων για τα κοινωνικά τιμολόγια που αφορούν ανέργους, ΑΜεΑ, πολύτεκνους, τρίτεκνους.
Η κυβερνητική παράταξη της Ρ.Α.Π. – Π.Α.Π., πάνω στη βιασύνη της να κατηγορήσει τη Δημοτική Αρχή και να αθωώσει την κυβερνητική πολιτική, αποσιωπά ζητήματα όπως η φορολόγηση των θετικών αποτελεσμάτων της Δ.Ε.Υ.Α.Π. με 29%, η επιβολή του ΦΠΑ στη τιμή του νερού, η τιμολόγηση από τη ΔΕΗ των ηλεκτρικών καταναλώσεων με οικιακό τιμολόγιο. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι 4.000.000€ περίπου το χρόνο να αποδίδονται από τη Δ.Ε.Υ.Α.Π. ως φόροι στο κράτος. στερώντας σημαντικούς πόρους για την κατασκευή αναγκαίων έργων που θα ανακούφιζαν τις λαϊκές οικογένειες .
Αποκρύπτουν ότι και η κυβέρνησή τους, όπως και οι προηγούμενες, δεν χρηματοδοτεί ούτε από κοινοτικούς ούτε από εθνικούς πόρους την έλλειψη σοβαρών έργων όπως η αντιπλημμυρική προστασία και η ύδρευση-αποχέτευση. Με την εφαρμογή μάλιστα της σχετικής Κοινοτικής Οδηγίας, στα πλαίσια της δέσμευσης προς την Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ., την Ε.Κ.Τ. και τον Ε.Μ.Σ. και των μνημονίων, το κόστος για τέτοια έργα θα μεταφέρεται στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών και το λαό της Πάτρας.
Τέλος, στεναχωριέται η κυβερνητική παράταξη, διότι η Δημοτική Αρχή και η Διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.Π. στηρίζουν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, χωρίς τους περιορισμούς των μνημονιακών νόμων. Μαζί με τους εργαζόμενους διεκδικούμε την ανάκτηση όλων των μισθολογικών απωλειών. Ήδη, στο Διοικητικό Συμβούλιο έχουμε λάβει απόφαση για να καταβληθεί στους εργαζομένους Δώρο Χριστουγέννων, απόφαση που ακύρωσαν οι ελεγκτικές αρχές της κυβέρνησης, καθώς έρχεται σε αντίθεση, όπως οι ίδιοι αναφέρουν, με τους ψηφισμένους μνημονιακούς νόμους. Αλήθεια, τώρα που «πήρε φόρα» η κυβέρνηση και επιθυμεί την απόδοση του 13ου μισθού και σύνταξης, γιατί εξακολουθεί αυτή την απαγόρευση;
Τελικά αυτό που ενοχλεί την κυβερνητική παράταξη και όχι μόνο, είναι ότι αυτή η Δημοτική Αρχή έχει κάνει επιλογή και πορεύεται με γνώμονα την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών. Γι’ αυτό και είναι απέναντι στην ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε. του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων που την υπηρετούν.

Αντρέας Παπανικήτας

Πρόεδρος Δ.Σ. Δ.Ε.Υ.Α.Π.

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο www.deyap.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.